Läs om Polisens Musikkår Region Stockholm

Redan år 1908 startade den första musikkåren inom Stockholmspolisen. Verksamheten höll i sig fram till slutet av år 1914, då inkallelserna i samband med det första världskriget gjorde repetitioner och verksamhet omöjlig.

Men år 1936 var det dags på nytt. Poliskonstapeln Arthur Österlin tog initiativet till att starta en orkester inom Stockholms polisdistrikt. Det är från det året som den nuvarande musikkåren härstammar. I år fyller musikkåren alltså 80 år. Från början var kåren en amatörorkester med enbart polisanställda som medlemmar. Stommen utgjordes av f d militärmusiker, som fått anställning inom polisen. Numera är den rekryteringsvägen stängd. Nästan alla militära orkestrar har lagts ned. Glädjande nog har både fortfarande aktiva och pensionerade professionella musiker från landets förnämsta orkestrar efter hand sökt sig till oss. De kommer från t ex Stockolms filharmoniska orkester, från Hovkapellet och Radioorkestern. Det har starkt bidragit till att Stockholmspolisens musikkår nu nått sin högsta musikaliska standard någonsin.

Musikkårens dirigenter har naturligtvis haft en avgörande betydelse för musikkårens utveckling. Per Grundström, svensk militärmusiks grand old man, och välkänd marschkompositör, var kårens dirigent i många år. Under åren 1972 till 2003 – i inte mindre är 31 år - ledde Karl-Arthur Wahlström orkestern. Efter en framgångsrik tid som militärmusiker och utbildning vid Kungl. Musikaliska Akademin fick han anställning som trumpetare vi Kungl. Hovkapellet, där han också dirigerat både opera- och balettföreställningar. Han efterträddes av musikkårens nuvarande dirigent Anders Söderkvist. Han är musiklärare på trumpet m fl blåsinstrument  och en skicklig arrangör.

Stockholmspolisens Musikkår har under åren gjort flera turnèer både inom landet och utomlands. Vi har besökt våra nordiska grannländer, Baltikum, Holland och Tyskland och fått mycken uppskattning vid våra framträdanden. Vi har också vid flera tillfällen uppträtt i radio och TV och spelat in grammofonskivor. I övrigt uppträder vi mest på olika scener i Stockholmstrakten och vid olika polisiära evenemang

Kontakta

Polisens Musikkår Region Stockholm | Biljettmonster

Kontakta Polisens Musikkår Region Stockholm

Adress kommer inom kort

Hemsida:
E-post: info@polisensmusikkar.se
Tel: 070-3764400

Dela med dina vänner

Aktuella evenemang

Inga evenemang inlagda

Inga evenemang inlagda tyvärr!

Administrera

Logga in på Administrationssidorna

Här loggar du in om du vill administrera evenemang. Vilka funktioner just du har åtkomst till bestämms av ansvarig hos er.

Öka er försäljning med oss

Genom att erbjuda dina kunder att förköpa sina biljetter har du en bättre möjlighet att kunna följa upp din budget. Ett såld biljett i förväg är en garanterad besökare jämför med en reserverad besökare via ett E-postformulär. Med Biljettmonsters enkla biljettsystem kan alla klara av att använda!

Allt är samlat

Du kan lägga undan biljetter åt dina kunder, slå in biljetter som betalas kontant, kort eller presenkort i er kassa och ha allt samlat på en lista. Exportera E-postregister på dina kunder som enkelt kan importeras till de flesta leverantörer av nyhetsbrev. Skapa kampanjkoder och erbjudanden till dina kunder och mycket mer.