Bach: h-mollmässan

Biljetter till Bach: h-mollmässan | Biljettmonster

Ett framförande av Johann Sebastian Bachs enastående och mest älskade körverk där vi presenterar verket i den helhet som Bach aldrig hann uppleva.
Maria Magdalena Vokalensemble
Solister ur ensemblen
Barockorkester på tidstrogna instrument
Mats Nilsson, dirigent

Johann Sebastian Bachs H-mollmässa framfördes troligen aldrig i sin helhet under Bachs levnad, utan uruppförandet ägde rum först i mitten av 1800-talet. De olika delarna består av musik från 25 år av Bachs produktiva liv.

Ändå har detta grandiosa verk, det förnämligaste av Bachs alla körkompositioner, både hos utövare och åhörare blivit det mest populära – just som ett verk!

Här finns en oändlig variation av känslor och stämningar – allt ifrån ohämmat jubel i Gloria med alla dess sextondelar och smattrande trumpeter till det smärtsamma Crucifixus, dramatiskt och fyllt av sorg.

Bachs körer var oftast mycket mindre än de stora oratoriekörer vi ofta hör idag. Vi vill med unga Maria Magdalena Vokal-
ensemble, för dagen utökad till arton sångare, komma nära Bachs ideal, prioritera den lätthet och virtuositet som finns i denna musik.

Solopartierna sjungs av medlemmar i vokalensemblen, och vi samarbetar med en barockorkester på tidstrogna barockinstrument under ledning av Johannes Jacobsson.

Dela med dina vänner

Evenemangsdatum

  • Inga föreställningar inlagda! Kontakta arrangören för mer info!

Arrangör

Maria Magdalena församling

Kontakta Maria Magdalena församling

Öka er försäljning med oss

Genom att erbjuda dina kunder att förköpa sina biljetter har du en bättre möjlighet att kunna följa upp din budget. Ett såld biljett i förväg är en garanterad besökare jämför med en reserverad besökare via ett E-postformulär. Med Biljettmonsters enkla biljettsystem kan alla klara av att använda!

Allt är samlat

Du kan lägga undan biljetter åt dina kunder, slå in biljetter som betalas kontant, kort eller presenkort i er kassa och ha allt samlat på en lista. Exportera E-postregister på dina kunder som enkelt kan importeras till de flesta leverantörer av nyhetsbrev. Skapa kampanjkoder och erbjudanden till dina kunder och mycket mer.