Evenemangsbiljetter online

april, 2022

lör16apr19:00lör20:00Gud har inga andra händer än våra – Ett nyskrivet påskoratorium i Gustaf Vasa kyrka19:00 - 20:00 Evenemangstyp:Musik,Teater

Evenemangs detaljer

Gud har inga andra händer än våra
Ett nyskrivet påskoratorium i Gustaf Vasa kyrka
Lördagen den 16 april kl 19.00

”Gud har inga andra händer än våra” är ett nyskrivet oratorium med manus skrivet av Sandra Signarsdotter och Johannes Svanerud och med musik skriven av Emanuel Olsson.

Oratoriet vill gestalta olika människoöden i skuggan av pandemin och ställa frågan vad som är existentiellt hållbart. Uruppförandet har satts till påskafton i Gustaf Vasa kyrka eftersom påsken belyser vägen från mörker till ljus, vägen från lidande till hopp.

För regin står Marika Lagercrantz, som även medverkar och läser rollen Isa. Medverkar gör även skådespelarna Lena T. Hansson, Peter Perski, Peter Bergared, Dag Werle, Sophie Macdonald och Philip McEwan. En stråkkvartett framför musiken tillsammans med Gustaf Vasa vokalensemble.

I oratoriet får vi höra berättelser från människor, som i sina erfarenheter visar på livets kraft och skörhet. Människor som är både starka och sårbara. Dessa berättelser speglas i Matteus 25:35-40, en av de mest centrala bibeltexterna.

Musiken till verket kan beskrivas som konstmusik som vandrar mellan tonalitet och atonalitet. Den är både smärtsam, vacker och hoppingivande.

Någon har drabbats av covid. En är influencer i ständig jakt på bekräftelse. Någon har flytt ett land för länge sedan, men är fortfarande utanför i det nya landet. En annan är hemlös i sin egen kropp. Någon lever i våld i nära relation, en annan utsätter andra för våld som ett sätt att hantera sig själv.

Utöver dessa finns en poetisk, reflekterande röst som uttrycker en längtan för det så djupt mänskliga tvivlet att övergå i tro. Gud kommer inte att kliva ner på jorden och ställa allt till rätta. Gud har därför inga andra händer än våra. Det är vi som i solidaritet med varandra och skapelsen måste manifestera Guds kärlek och nåd. Kärleksgärningar dör aldrig.

Credits:

Gud har inga andra händer än våra
Uruppförande den 16 april 2022 i Gustaf Vasa kyrka

Manus: Sandra Signarsdotter och Johannes Svanerud
Tonsättare och dirigent: Emanuel Olsson
Regi: Marika Lagercrantz
Scenografi: Tor Svae
Regiassistent: Dag Werle
Foto affischbild: Nadja Sjöström
Maskör affischbild: Metha Engqvist Griffiths

Medverkande skådespelare: Marika Lagercrantz, Lena T. Hansson, Peter Perski, Peter Bergared, Dag Werle, Sophie Macdonald och Philip McEwan
Medverkande musiker: Conny Lindgren (violin), Tomas Ebrelius (violin), Jonna Inge (viola) och Anna Wallgren (cello).
Medverkande sångare ur Gustaf Vasa vokalensemble: Jessica Bäcklund (sopran), Christiane Højlund (alt), Love Tronner (tenor) och Ove Pettersson (bas)

I arrangemang av Gustaf Vasa församling.

Visa mer

Köp biljetter

Biljetter kan inte längre köpas för detta evenemang!