augusti, 2021

lör07aug16:0018:00PremiärLilla Fridolf och Jag16:00 - 18:00 Augustendalsteatern, Huvudsta Allé 21, 171 73 Solna

Evenemangs detaljer

I sommar spelar vi en av de populäraste och mest älskade figurerna i svensk film, radio och serietidningshistoria, nämligen ”Lilla Fridolf”.

Fridolf och hans hustru Selma, som alltid vet hur hon ska sätta honom på plats, presenterades först i en radioserie som tog sin början 1955, författad av Rune Moberg. Sedan blev det både flera långfilmer och en tecknad serie, som gavs ut ända till 2006.

Nu har SAT:s Peter Wahlstedt, känd från många års revyer, folklustspel och annat, gjort scendramatik av de klassiska historierna om Fridolf och Selma. För regin står Stefan Moberg. I föreställningen har också vävts in några roliga sångnummer där vi får höra gamla schlagergodingar med delvis nya texter.

Förutom Selma och Fridolf kommer vi att träffa deras dotter Maggan och hennes fästman Waldemar, den skvallriga grannen Maja Slamse, Selmas syster Cecilia och Fridolfs skojfriska ungdomsvänner Herr Öster och Herr Blom. Lurifaxen Algot Snisvall och den romantiska flickan Vanja vävs in i historien via Fridolfs arbetsplats Kolonialvarubolaget, där också chefen herr Grillhagen och hans gladlynta fru Elsie-Kristin figurerar.

Augustendalsteatern är en friluftsteater med onumrerade sittplatser under tak. Tänk på att ta med varma kläder då det ibland kan bli kallt att sitta vid dåligt väder. Hundar ej tillåtna på spelplatsen.

Visa mer

Tid

(Lördag) 16:00 - 18:00

Plats

Augustendalsteatern

Huvudsta Allé 21, 171 73 Solna

Riktlinjer för hälsa för detta evenemang

Fysiskt avstånd upprätthålls
Utomhus evenemang
Andra riktlinjer för hälsan Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så platserna är något begränsade. Tvätta händerna ofta och noga. Tänk på att hålla avstånd. Stanna hemma om du känner dig sjuk

Arrangör

Teater SAT[email protected] Huvudsta Allé 21, 171 73 Solna

Köp biljetter

Pris 210 kr

Hur många biljetter? -1 +

Totalt 210 kr

Fråga innan köp

Denna webbplats använder kakor (cookies). Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att vi använder kakor.

X
X
X
X