Evenemangsbiljetter online

Sur les flots – Historier från havet

ons29nov18:00ons19:30Sur les flots – Historier från havetbland havsgudar, gräsänkor, våghalsiga älskare och kungafiskareBarockhallen, Historiska museet, Narvavägen 13-1718:00 - 19:30

Evenemangs detaljer

Den internationellt verksamma mezzosopranen Annastina Malm dyker tillsammans med några av de klarast lysande stjärnorna på den svenska barockhimlen ned i det stora blå och stöter på en hel uppsjö av mytologiska figurer i ett kontrastrikt program med några av barockens mest spännande tonsättare, kända och mer okända.

Kommer gräsänkan Penelope att förgås av längtan efter Odysseus innan han hinner tillbaka? Vad skriker egentligen Dido efter Aeneas när hon ser hur han seglar vidare mot Italien och därigenom lämnar henne att dö? Zeus straffar det lyckligt gifta paret Alcyone och Ceix för deras högmod genom att döda Ceix med en blixt när han är ute på havet. Det leder till att även Alcyone kastar sig ut i havet för att dö. Då väcks gudarnas medkänsla, så de bestämmer sig för att förvandla paret till… ja, vadå? Och varifrån kommer uttrycket sötebrödsdagar? Leander simmar troget varje kväll över Hellesponten för att träffa sin älskade Hero. En stormig natt slocknar facklan som Hero har satt upp för att visa honom vägen. Hittar han fram ändå?

Detta och mycket annat får ni veta om ni kommer till Historiska museet den 30 augusti.

Medverkande:
Annastina Malm, mezzosopran
Kristine West, flöjter
Catalina Langborn, violin
Mime Yamahiro Brinkmann, cello
Mariangiola Martello, cembalo

Musik av Sébastien de Brossard, Antonio Vivaldi, Louis-Nicolas Clérambault, Jean-Féry Rebel och Alessandro Scarlatti.

Visa mer

Köp biljetter

Biljetter kan inte längre köpas för detta evenemang!